Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София. Дом за настаняване от семеен тип за стари хора и пълнолетни лица с физически увреждения

12

Медицински персонал

30

Обслужващ персонал

23

Самостоятелни стаи

23

Пациенти

Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София. Дом за настаняване от семеен тип за стари хора и пълнолетни лица с физически увреждения се намира в село Локорско, разположено в подножието на Стара планина и едва на 3км от ул.“Околовръстен път“ гр.София. Старите предания разказват, че името на селото е от тракийски произход. “Локорско“ на езика на траките означава селище, разположено на слънчевата страна на планината.

Местността е изключително красива и с чист въздух, защото е обградена едновременно от борова и широколистна гора. През селото минават три малки реки. На два часа път над него е един от най-високите върхове в Софийска планина – Драгунът (1110 m).

Близо до дома се намира църквата „Св. Николай“, построена през XVII век, която притежава интерсни стенописи и е обявена за паметник на културата.


Предстоящо откриване 01.09.2021 - Още за нас :

Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София се помещава в бившето училище на с. Локорско. Сградата е разположена на едно от най-високите места в селото, строена е през управлението на Александър Стамболийски (1919 – 1923) и е една от най-представителните в селата около София. Нейната внушителна фасада се вижда от цялото Софийско поле и е символ на селото.

Първото нещо, което ще забележите като наближите "Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София е невероятно красивата жълта, окъпана в лъчи сграда.

Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел, прекрасна гледка, телевизор с кабелна телевизия, хидравличен асансьор за шест човека, дневна с трапезария за хранене, зала за организирани мероприятия. Системата за денонощно видеонаблюдение и пожароизвестяването обезпечават безопасността на обитателите.

Невероятната градина с поддържани цветни лехи, дървета и храсти около сградата дава възможност за отдих и разходки на чист въздух, както и носи радост и красота на обитателите на Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София.

Организират се празнични концерти и тържества, ежеседмични занимвания по интереси, ежедневни организирани игри и забавления, разходки, съобразени с атмосферните условия и физическото състояние на обитателите, грижа за маникюр, педикюр и фризура.

Нашето предимство:

В Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София се стремим да осигурим както физически, така и душевен комфорт на своите обитатели.

Освен това предлагаме различни видове грижа, които можете да комбинирате спрямо моментните нужди и изисквания за физическото и психическото здраве на Вашите близки: грижа за онкоболни, за слединфарктни състояния, палетивни грижи за възрастни и болни, след неврологични поразявания, възстановяване след протезиране на тазобедрена става и всякакви счупвания, сърдечни заболявания, инсулти, след хирургически интервенции, диабетно болни, белодробни и чернодробни заболявания и др.
Домът за настаняване е предназначен за онкоболни, за хора в слединфарктни състояния, палетивни грижи за възрастни и болни, след неврологични поразявания, възстановяване след протезиране на тазобедрена става и всякакви счупвания, сърдечни заболявания, инсулти, след хирургически интервенции, диабетно болни, белодробни и чернодробни заболявания и др.
Не се настаняват хора с психични и ментални състояния.

Когато сме млади и здрави, не се замисляме, че това не е даденост. Един ден всичко се променя и тогава осъзнаваме колко крехки са здравето и животът ни. Няма нищо по-тежко и трудно от това да се грижим за болен и страдащ близък. Често не сме сигурни дали му предоставяме най-доброто, дали се грижим правилно, дали няма да жертваме собственото си здраве, нерви и време, за да се посветим на грижите за болния ни родител, роднина, дете.

В повечето случаи близките нямат необходимите специализирани знания, време или възможност да обгрижват пълноценно болните. Хората са погълнати от ежедневните си ангажименти. Много често хората прибягват до наемане на човек, който да се грижи за болния у дома. Това решава само частично проблема. Повечето болни имат нужда от специфични процедури като рехабилитация, обезболяване, изследвание и други манипулации. Тук е мястото на Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София, където квалифицирани медицински специалисти обгрижват пациентите и извършват стриктно всички необходими манипулации, изследвания и рехабилитация.

Възможност за доброволен труд, стаж, работа или обучение

Ако желаете да допринесете с Вашия труд, знания и умения, материална, социална или духовна помощ, свържете се с нас. Доброволците са винаги добре дошли и внасят свежест и настроение в душите на болните. Вашата емоционално-значима подкрепа за нуждаещите се е от голямо значение. Не подценявайте и личното удовлетворение от благородна постъпка. Дори и да не притежавате опит, вие може да бъдете полезни. Нашите експерти предлагат също така обучение за доброволци в болногледачество и грижа за възрастни.