Записване

При интерес към нашия дом и услугите, които предлагаме, моля, изпратете запитване чрез контактната форма в раздел Контакти или ни потърсете на посочения в сайта телефон. Нашите специалисти ще се свържат с Вас в най-кратък срок и ще отговорят коректно и компетентно на всичките Ви въпроси.

Записването и постъпването се осъществяват по следния регламент:

  • ПРИЕМ: Домът приема пациенти с тяхното информирано съгласие или по желание на семейството или попечителите им изразено в писмена форма. Прием следва след запознаване с документацията определяща здравословното състояние на пациента – рецептурна книжка, епикризи за настоящи и минали заболявания, , назначено лечение от медицински специалисти, както и ксерокопие на личната карта.
  • ПРЕВОЗ: Предлагаме възможност за превоз от мястото, където пациентът се намира до Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София.
  • ПРЕСТОЙ: Определя се от самия пациент или негови близки след запознаване с реда за прием и престой в Дом за възрастни хора "ЛОКОРСКО" - София.
  • ЛИЧНИ ВЕЩИ: Препоръчително е пациентът да носи свои лични вещи - гребен, кърпа, бельо, чехли за баня, тоалетни принадлежности и др.
  • ЛЕКАРСТВА: Желателно е лекарствата и здравната документация на пациента да бъде предадена на старшата сестра при настаняване, която носи отговорност за съхранението ѝ.
  • ПОСЕЩЕНИЯ: Часовете за посещение са само препоръчителни. Определени са така, че да могат да са ефективни и пълноценни и за двете страни без това да пречи на другите потребители и на персонала да извършва своите задължения. Можете да посещавате близките си всеки ден. Пациентите са в следобедна почивка от 14.00 до 16.00 ч., която е препоръчително да не бъде прекъсвана.
  • ХРАНЕНЕ: Храненето е здравословно 4 кратно хранене /закуска, обяд,следобедна закуска, вечеря/, съобразено със здравословното състояние и нуждите на домуващият.
  • ЦЕННОСТИ: При постъпване в хосписа не се носят ценни книжа и документи, големи суми пари и бижута. В случай че е наложително се изготвя приемо-предавателен протокол и ценните вещи се съхраняват на подходящо място. Хосписът не носи отговорност за изгубени или откраднати ценни вещи.